Upute za plaćanje računa KD Čistoće na RCC portalu

U samo nekoliko koraka možete dodati Vaše prostore te svaki mjesec na praktičan način platiti račune KD Čistoće. Nakon registracije/prijave u račun na RCC portalu, korisnik unutar opcije „Moji prostori“ ima uvid u popis prostora KD Čistoće koje je spremio, dok na samom pružatelju usluga ima uvid u stanje svojih računa u realnom vremenu za unesene prostore te će u svakom trenutku biti u mogućnosti provjeriti račune.

Upute za dodavanje prostora i plaćanje računa:

 1. Prijavite se u Vaš korisnički račun na RCC web portalu.
 2. Nakon uspješne prijave, kliknite na crveni gumb “Kupi RCC usluge” u zaglavlju.
 3. Odaberite KD Čistoća usluge i zatim u dijelu "Plaćanje objedinjenih troškova komunalnih usluga" kliknite na plavi gumb "Novi prostor".
 4. Otvoriti će se dijaloški okvir u koji trebate upisati informacije o vašem prostoru. Potrebno je unijeti Šifru kupca, broj bilo kojeg Čistoća računa (ovo ne mora biti zadnji račun koji ste dobili i može biti već plaćen) te iznos tog računa.
  *Svi traženi podatci se nalaze na računu KD Čistoće koji ste već dobili, a klikom na Info ikonu pored traženih podataka će se otvoriti primjer računa sa istaknutim podatcima koji su vam potrebni za unos prostora.
 5. Nakon što ste unijeli novi prostor na portal, automatski će Vam se prikazati računi za isti. Možete nastaviti s dodavanjem prostora ili zatvoriti dijaloški okvir.
 6. Označite koji račun želite platiti i kliknite na gumb „Kupi“.
 7. Prikazati će se košarica sa svim računima koje ste označili za plaćanje i ukupan iznos koji je potrebno platiti. Ukoliko plaćate prvi put, potrebno je unijeti adresu platitelja ili odabrati već unesenu adresu. Za plaćanje kliknite na gumb "Plati".
 8. U sljedećem koraku upišite podatke Vaše kartice ili odaberite spremljenu karticu (ukoliko ste već plaćali na RCC portalu i odlučili spremiti karticu za buduće kupnje) i kliknite na gumb "Izvrši plaćanje".
 9. Nakon uspješnog plaćanja prikazati će se stranica s potvrdom plaćanja, gdje možete preuzeti račun i ispisati potvrdu plaćanja. Račun i obavijest o narudžbi biti će poslani na Vašu e-mail adresu.

Svaki sljedeći put kada plaćate, tj. ukoliko ste već unijeli prostor, potrebno je napraviti samo korake od 6 do 8.