Rijeka CityCard (RCC) je portal koji građanima Rijeke omogućuje plaćanje usluga koje koriste u svakodnevnom životu u gradu. RCC portal omogućuje građanima da gradske usluge (i pretplate na iste) koje koriste na dnevnoj bazi, budu dostupne na jednom mjestu, bez gužvi, odmah i online.

U duhu digitalne revolucije u kojoj živimo, cilj je da Rijeka CityCard u budućnosti bude u potpunosti digitalizirana te da korisnici mogu koristiti sve usluge bez dodatnih kartica.

Korištenje

Putem Rijeka CityCard (RCC) portala građani mogu koristiti usluge gradskih službi, a za većinu ne trebaju imati Torpedo karticu. Ona je potrebna samo za usluge Autotroleja te za Rijeka Plus zatvorena parkirališta kako bi se moglo potvrditi upisano pravo korištenja usluga.

Na RCC portal se može prijaviti svatko tko želi koristiti usluge. Ovaj portal nudi pristup svim posjetiteljima grada Rijeke, dolaze li iz Hrvatske ili izvan njenih granica. Za registraciju su potrebni samo ime, prezime te email adresa. Korisnik u trenutku registracije odabire korisničko ime i lozinku ili se prijavljuje sa računom neke od ponuđenih društvenih mreža odnosno Google računom.

Rijeka CityCard (RCC) je vrlo jednostavan portal za korištenje, te se sve može napraviti u samo par koraka. Informacije o korisniku se nakon prvog korištenja spremaju na njihovom korisničkom računu, tako da ne treba svaki put ispunjavati iste podatke. Spremanje podataka je na visokoj razini sigurnosti i zaštite, dok partner za internetsko plaćanje WSPay posluje sukladno PCI DSS sigurnosnim standardom razine 1 međunarodnih sustava plaćanja. Kupnja na web shopu omogućena je putem kreditnih i debitnih kartica MasterCard, Visa, Diners i Maestro.

Usluge

RCC trenutno uključuje usluge javnog prijevoza, parkiranja na gradskim parkiralištima, gradsku knjižnicu, troškova stanovanja te iznajmljivanje bicikla.

Integrirano rješenje prijevoza u gradu Rijeci koje objedinjuje javni prijevoz, parkiranje na gradskim parkiralištima te iznajmljivanje bicikla je dio plana ulaganja u budućnost kako bi se smanjilo onečišćenje zraka i poboljšala kvaliteta života Riječana.

Trenutno je moguće koristiti usluge sljedećih pružatelja usluga:

  • KD Autotrolej d.o.o.
  • Ri Stan d.o.o.
  • Rijeka Plus d.o.o.
  • Gradska knjižnica Rijeka
  • Ricikleta sustav grada Rijeke
  • Visit Rijeka
  • Muzej grada Rijeke

Sve gradske usluge moguće je koristiti (produljiti) online putem svog korisničkog profila. U budućnosti će se ove usluge proširiti i na mnoge druge koje su potrebne u svakodnevnom funkcioniranju građana, ali i posjetitelja Rijeke.

Fizička mjesta ostaju aktivna te svi imaju opciju posjetiti ih ako preferiraju na taj način kupiti usluge gradskih službi. Korištenjem RCC portala građani imaju mogućnost korištenja svih navedenih usluga online, a ukoliko se ipak odluče ići na prodajno mjesto Autotroleja, omogućeno im je korištenje digitalnog redomata na portalu. Tu korisnik može online u kratkom vremenu provjeriti broj ljudi na prodajnom mjestu te prosječno vrijeme čekanja za uslugu. Ako korisnik vidi da je vrijeme čekanja dugo, može zatražiti broj te doći u poslovnicu bez čekanja reda.