Kako platiti račune KD Vodovoda i kanalizacije na RCC portalu?

RCC portal korisnicima omogućuje plaćanje računa KD Vodovoda i kanalizacije online i bez naknade. Svi korisnici mogu račune plaćati kreditnim i debitnim karticama, a nakon što upišu šifru korisnika mogu pregledati koliko imaju dugovanja po izdanim računima.

Upute za dodavanje prostora i plaćanje računa:

  1. Prijavite se u vaš korisnički račun na RCC web portalu.  
  2. Nakon uspješne prijave, kliknite na crveni gumb “Kupi RCC usluge” u zaglavlju.  
  3. Odaberite KD Vodovod i kanalizacija usluge i zatim u dijelu "Plaćanje troškova vodnih usluga" kliknite na plavi gumb "Novi prostor".  
  4. Otvorit će se dijaloški okvir u koji trebate upisati informacije o vašem prostoru. Potrebno je unijeti OIB vlasnika prostora i Šifru kupca. 
  5. Nakon što ste unijeli novi prostor na portal, automatski će vam se prikazati računi za isti. Možete nastaviti s dodavanjem prostora ili zatvoriti dijaloški okvir. 
  6. Označite koje račune želite platiti i na dnu stranici kliknite na gumb „Plati“. 
  7. Prikazati će se košarica sa svim računima koje ste označili za plaćanje i ukupan iznos koji je potrebno platiti. Ukoliko plaćate prvi put, potrebno je unijeti adresu platitelja ili odabrati već unesenu adresu. Za plaćanje kliknite na gumb "Plati". 
  8. U sljedećem koraku upišite podatke vaše kartice ili odaberite spremljenu karticu (ukoliko ste već plaćali na RCC portalu i odlučili spremiti karticu za buduće kupnje) i kliknite na gumb "Izvrši plaćanje". 
  9. Nakon uspješnog plaćanja prikazati će se stranica s potvrdom plaćanja, gdje možete preuzeti račun i ispisati potvrdu plaćanja. Račun i obavijest o narudžbi biti će poslani na vašu email adresu.