RCC portal omogućuje plaćanje računa Poslovnih sustava (troškova stanovanja i poslovnih prostora) online kreditnim i debitnim karticama BEZ NAKNADE!

Ovaj pojednostavljen način plaćanja troškova komunalnih usluga, najamnine te vodnih usluga koje su objedinjene na računima Poslovnih sustava je dostupan i stanodavcima i stanoprimcima, kao i osobama koje imaju odobrenje za plaćanje računa umjesto osoba za koje skrbe, djecu ili roditelje.

Nakon prijave u račun na RCC portalu, korisnik će unutar opcije „Moji prostori“ automatski imati uvid u stanje svojih računa u realnom vremenu za unesene prostore, te će u svakom trenutku biti u mogućnosti provjeriti račune.

Upute za dodavanje prostora i plaćanje računa:

  1. Prijavite se u vaš korisnički račun na RCC web portalu.
  2. Nakon uspješne prijave, kliknite na crveni gumb “Kupi RCC usluge” u zaglavlju.
  3. Odaberite usluge Poslovnih sustava i zatim u dijelu "Plaćanje objedinjenih troškova stanovanja" kliknite na gumb "Novi prostor".
  4. Otvoriti će se dijaloški okvir u koji trebate upisati informacije o vašem prostoru. Potrebno je unijeti OIB vlasnika prostora, broj bilo kojeg računa Poslovnih sustava (ovo ne mora biti zadnji račun koji ste dobili i može biti već plaćen) te iznos tog računa.
  5. Nakon što ste unijeli novi prostor na portal, automatski će vam se prikazati računi za isti. Možete nastaviti s dodavanjem prostora ili zatvoriti dijaloški okvir.
  6. Označite koji račun želite platiti i kliknite na gumb „Kupi“.
  7. Prikazati će se košarica sa svim računima koje ste označili za plaćanje i ukupan iznos koji je potrebno platiti. Ukoliko plaćate prvi put, potrebno je unijeti adresu platitelja ili odabrati već unesenu adresu. Za plaćanje kliknite na gumb "Plati".
  8. U sljedećem koraku upišite podatke vaše kartice ili odaberite spremljenu karticu (ukoliko ste već plaćali na RCC portalu i odlučili spremiti karticu za buduće kupnje) i kliknite na gumb "Izvrši plaćanje".
  9. Nakon uspješnog plaćanja prikazati će se stranica s potvrdom plaćanja, gdje možete preuzeti račun i ispisati potvrdu plaćanja. Račun i obavijest o narudžbi biti će poslani na vašu email adresu.

Svaki sljedeći put kada plaćate, tj. ukoliko ste već unijeli prostor, potrebno je napraviti samo korake od 6 do 8.